VLAM stelt zich voor: Bernadette van de Rijt

Al bijna 30 jaar ben ik werkzaam bij de UU. Ik heb inmiddels zo ongeveer alle kanten zelf mogen ervaren: gepromoveerd, post-doc geweest, als docent onderwijs gegeven en inmiddels al een aantal jaren als (onderwijs)UHD lid van het MT, coördinator van de bachelor Pedagogische Wetenschappen, verantwoordelijk voor de taakstellingen binnen onze opleiding en leidinggevende van het tijdelijk personeel.

Gedurende al deze jaren heb ik veel zien veranderen, goede dingen, maar ook minder goede dingen. Vanuit mijn eigen rol/positie maak ik me hard voor een goede zorg voor het tijdelijke personeel. Professionalisering van jonge docenten staat bij mij hoog in het vaandel en ik draag daar graag mijn steentje aan bij. De toename van de werkdruk is zichtbaar en daar waar mogelijk wil ik graag meedenken en meepraten hoe we hier mee om kunnen gaan, zowel voor het WP als voor het OBP.

Verder draag ik het onderwijs in het algemeen een warm hart toe en ben ik nog steeds ervan overtuigd dat onderwijs/docenten meer waardering kan/kunnen krijgen.  

We zijn een goede werkgever als UU, en ik denk dat het nog beter kan: meer gelijkheid tussen alle lagen van de UU, meer samenwerking en meer aandacht voor elkaar en meer gelijkwaardige dialoog.

Vanuit VLAM wil ik me hier graag hard voor maken.